woensdag 27 november 2013

Effectief inspiratie opdoen?!


Als je de fraaie interieurs bekijkt in woonbladen krijg je onwillekeurig de kriebels om je interieur aan te pakken. 
Het is dan soms verleidelijk om met het tijdschrift in de hand je keuzes te maken voor een nieuwe vloer, meubel, lamp of behang.  Of zo’n snelle beslissing goed zal uit pakken is dan wel een behoorlijke gok, want een prachtig interieur in een woonblad is meestal geen exacte weergave van je eigen ruimte en interieur waarin je al vele keuzes en combinaties  hebt gemaakt waarop nieuwe keuzes moeten aansluiten.
Daarom is belangrijk om de foto wat langer te bestuderen en de keuzes die hierin zijn gemaakt concreet te maken. Dit is een zinvol, maar vooral ook erg leuk en inspirerend klusje.  In de afbeelding hieronder zie je hoe eenvoudig je een  analyse van een interieur kunt maken. 



Des te meer overeenkomsten je vindt in het voorbeeld en je eigen ruimte en interieur, des te groter de kans van slagen als je keuzes uit het  voorbeeldinterieur overneemt in je eigen interieur. 

Kijk ook op mijn facebookpagina waarop ik regelmatig uitleg en tips geef die je kunt  gebruiken voor een smaakvolle, sfeervolle en lekker leefbare interieurvormgeving.